Elotec Ajax

 

Europas mest prisbelønte trådløse alarmsystem 4 x FG-godkjent for brann, vann, innbrudd og lås

 

Ønsker du å tjene mer penger på å levere enda bedre sikkerhetsløsninger, uten tekniske kunnskaper og flere ressurser?


Nettsoft inviterer låsesmeder til samarbeid om å levere den beste trådløse alarmløsningen i markedet, sammen med dine egne lås og automatikk/styringssystemer.

Nettsoft har siden starten i 1990 hatt som mål å levere de beste tekniske løsninger, og Elotec Ajax føyer seg inn i rekken og vår satsning innen fysisk sikkerhet og intelligente styringssystemer, med hovedfokus på løsninger til boligbygg og næring.

Om du ikke har hørt om Elotec Ajax tidligere kan det skyldes at dette systemet har vært forbeholdt et begrenset profesjonelt marked. Nettsoft er autorisert leverandør av Ajax, og ønsker å tilby Ajax til alle, slik at flere får tilgang til den beste sikkerhetsteknologien som finnes i markedet, for å beskytte liv og verdier.

Ajax er ingen nykommer i markedet. Den norske leverandøren Elotec på Oppdal har utviklet sikkerhetsteknologier i over 30 år, og har levert løsninger til ti-tusenvis av bygg og hjem fra Island til Dubai, og til norske prestisjeprosjekter som blant annet Bergen Brygge, trehus-bebyggelsen på Røros, Trondheim Spectrum og Snø på Lørenskog, for å nevne noen. 

Ajax er og har:

  • 4 x FG-godkjent innen brann, vann, lås og innbrudd (grad 2)
  • Støtter Yale Linus, Yale Doorman L3S og V2N / Classic (gateway)
  • Relémoduler og strømstyringsenheter  for motorlåser, el.sluttstykker, garasjeportåpnere og strømstyring med mer.
  • Godkjent etter TEK-17 byggstandard i boliger, hytter og leilighetsbygg.
  • Godkjenning som brannvarslingsanlegg i boligbygg med ABA/EN-54 krav kommer snart.
  • Ingen månedsabonnement (investering)
  • Valgfri tilkobling til alarmstasjon

Konsept om samarbeid  

Vi ønsker å invitere låsesmeder over hele Norge for et samarbeid om Ajax leveranser. 

Konseptet er basert på win-win, og at du gjør det du er beste på, og at Nettsoft gjør det vi er best på. Sammen vil vi kunne levere optimale løsninger til kunder, med hovedfokus på boligselskaper, leilighetsbygg. og næring.

1. Vi trenger hjelp til installasjon av Ajax utstyr til våre eksisterende og nye kunder, som også ønsker installasjon av fysisk sikring. Vi formidler kunden til deg, og du vil tjene penger på dette som vanlig. Men du vil også få betalt for å installere Ajax utstyr fra oss. Dette innebærer for eksempel videoovervåkning, sentraler, røykvarslere, detektorer, sirener mm. Alt utstyret er batteridrevet og tråløst, og er enkelt å montere.

I fremtiden vil det også være behov for utvidelse av systemet, og service, som rengjøring av røykvarslere, og skifte av batterier på installerte komponenter. 

2. Du kan ha kunder som trenger alarmløsninger innen brann, vann, innbrudd og videoovervåkning. Da kan vi levere komplette ferdig konfigurerte løsninger fra Ajax, som du monterer hos kunde, og tjener på. I tillegg vil Nettsoft tilby en kick-back for leveransen i form av en prosentvis provisjon.

Nettsoft tar seg av hele kundedialogen om alt det tekniske rundt Ajax, så du ikke trenger å måtte tilegne deg denne kunnskapen.


Hva har alarmsystemer med IT å gjøre, og hva kan Nettsoft tilføre sikkerhetsbransjen?

De dager hvor alarmsystemer ble installert med kabel er (for lengst) over. Dagens løsninger baserer seg på trådløse og mobile nettverk, og smarthusteknologier, som vi i Nettsoft kan mye om. Vi har tross alt jobbet med avansert kommunikasjon i over 30 år, og kan mest sannsynlig mer om dette enn mange av de tradisjonelle leverandørene. Ettersom vi også er spesialister i systemutvikling og programmering, kan vi også integrere Ajax systemene med andre sensorsystemer. Vi mener derfor at vi kan levere smartere og mer optimale løsninger til ditt kontor, bolig eller bygg.

Trymreferanse

 

 

 

Profesjonell løsning med ekstra trygg og stabil kommunikasjon

Både kjente leverandører av alarmløsninger, og forbrukerelektronikk benytter Zigbee radioprotokoll og/eller boligens vanlige trådløse nettverk for kommunikasjon med alarmenheter og sentraler. Begge radioprotokoller har generelt lav rekkevidde, og kan forstyrres av annet utstyr i samme frekvensområde. Det er også kjent hvordan slike nettverk kan "hackes", og kan derfor ikke kalles sikre.

Det er også en risiko for at passord og/eller utstyr (rutere) blir byttet ut, uten at alarmsystemet blir oppdatert. Derfor kan det oppstå situasjoner som påvirker kommunikasjon, og derved svekker sikkerheten i slike alarmsystemer. 

Ajax går ikke på kompromiss med sikkerhet, og har utviklet en unik radioprotokoll som kalles Jeweller, og som sørger for en hackersikret to-veis kommunikasjon med rekkevidde på inntil 2000 meter. Dette er bare én av grunnene til at Ajax er kåret til det beste alarmsystemet i Europa.  

Andre elementer som gjør Ajax til det beste alarmsystemet, er at det automatisk utfører periodisk selvdiagnose og test av alt installert utstyr, slik at du kan være sikker på at det fungerer til enhver tid. Skulle det av en eller annen årsak oppstå problemer, det være seg støv i røykvarsleren, dårlige batterier, forstyrrelser på radiosignal, eller at noen forsøker å «jamme" (hacke) anlegget, vil du og eventuelt et tilkoplet alarmselskap få umiddelbart beskjed om det. 

Én Ajax sentral har støtte for inntil 200 alarmenheter fordelt i 25 grupper (boliger), og kan med forsterkere teoretisk dekke alarmering innenfor 35Km², tilsvarende hele Oppegård Kommune. 

Tilkobling til Ajax skytjeneste, og eventuelt alarmselskaper kan gjøres på fire måter; via internett kabel og trådløst, og med to forskjellige mobiloperatører – om ønskelig alle samtidig. 

 

Registrer deg for webinar om Nettsoft Ajax løsninger og samarbeid 
20.mars kl. 08-09

Ønsker du kontakt med oss, benytt chat nede til høyre, send e-post til info@nettsoft.no, eller ring oss på 22 88 19 19