ajax_heading_2

Elotec Ajax er beregnet for deg som ønsker den tryggeste og beste løsningen innen sikring av liv og verdier, og består av høykvalitets produkter med unike sikkerhetsløsninger til private og næringsliv, og til borettslag og boligsameier.

 • Last ned Ajax brosjyre  2024 (PDF)
  Dokumentet viser veiledende priser inkl. mva. og tilpasning av løsning fra Nettsoft. Eventuelt bistand til installasjon tilkommer. Ta kontakt for tilbud.

Ajax er en alarmløsning du eier selv, og har full kontroll på, slik at du slipper å betale evigvarende leieavtale* En investering i Ajax er ofte spart inn på ett til to år i forhold til leieavtaler.

Med Ajax får du tilgang til de beste og tryggeste sikkerhet- og overvåkningsproduktene i markedet, med problemfri og hackersikret trådløs dekning på inntil 2Km, som gjør at du kan sikre objekter som ikke er mulig fra andre leverandører.

Du kan til og med dele alarmløsningen med naboen, eller hele nabolaget om du ønsker. Med Ajax kan du samle alt som har med sikkerhet i en felles løsning, og du kan ta det med deg dersom du flytter.

Ajax er et fullstendig trådløst system som du kan installere selv etter instruksjon fra oss, eller du kan få hjelp. Du kan også velge om du vil ha full kontroll på systemet via Ajax app,  eller koble det til et valgfritt alarm/vekterselskap. Ajax kan varsle om uønskede hendelser via kritisk varsling i app (også når telefonen er lydløs), via SMS og via telefon. Alt er inkludert uten månedskostnad fra Ajax.

Med Nettsoft som autorisert leverandør vil vi sørge for å levere og tilpasse den mest optimale løsning for det du ønsker å sikre.

Ajax har nødvendige godkjenninger:

 • (FG) Forsikringsgodkjent innen brann, vann, innbrudd og lås
 • Bygningsteknisk TEK-17 godkjent
 • Støttet av over 1200 alarmselskaper i Norge og verden
 • Nettsoft er autorisert leverandør

Ajax passer for deg som ønsker de beste løsningen innenfor en eller flere områder: 

 • Brannvarsling med multidetektorer som oppdager brann dobbelt så raskt som vanlige røykvarslere (røyk, temp og kullos)
 • Innbruddssikring og integrasjon med Yale Linus og Doorman
 • Videoovervåkning med opptil 4K oppløsning og objekt registrering
 • Vannlekkasjesikring med FG og Sintef-godkjent trådløs og batteridrevet stoppeventil
 • Smarthus strømstyring for lys, ventilasjon, bereder mv.
 • Garasjeportåpner med smarte reléer og brytere
 • Miljøstyring etter temp, CO, fuktighet

For leilighetsbygg har Ajax unike produkter for felles kontroll og varsling:

 • Brannvarsling og slukkesystemer for garasjekjeller, sikringsskap og ladestasjoner for el-bil
 • Brannvarsling til både fellesområder og leiligheter/boliger med avstillingsbryter for å unngå uønskede brannalarmer
 • Vannlekkasjesikring med automatiske vannstoppeventiler
 • Garasjeport styring

Hvem er  Elotec Ajax?

Ajax Security Systems er ingen nykommer i markedet. Det ble allerede i 2017 kåret til verdens beste alarmsystem , og er det mest prisbelønte alarmsystemet i Europa, kåret av fagmiljøet på IFSEC /FireX.

Den norske leverandøren Elotec på Oppdal har utviklet sikkerhetstekniske løsninger i over 30 år, og har levert til ti-tusenvis av bygg og hjem fra Island til Dubai, og til norske prestisjeprosjekter som blant annet Bergen Brygge, trehus-bebyggelsen på Røros, Trondheim Spectrum og Snø på Lørenskog, for å nevne noen. Se ytterligere informasjon for referanser.


Hva kan Nettsoft om alarmer?

De dager hvor alarmsystemer ble installert med kabel er (for lengst) over. Dagens løsninger baserer seg på trådløse og mobile nettverk, og smarthusteknologier, som vi i Nettsoft kan mye om. Vi har tross alt jobbet med avansert kommunikasjon i over 30 år, og kan mest sannsynlig mer om dette enn mange av de tradisjonelle leverandørene. Ettersom vi også er spesialister i systemutvikling og programmering, kan vi også integrere Ajax med andre sensorsystemer. Vi mener derfor at vi kan levere smartere og mer optimale løsninger til ditt kontor, bolig eller bygg.

Nettsoft har siden starten i 1990 hatt som mål å levere de beste tekniske løsninger til kunder, og Elotec Ajax føyer seg inn i rekken og vår satsning innen sikkerhet og smarte styringssystemer.

Trymreferanse

*Unntak ved bruk av mobilnett og/eller valgfri alarmselskap, supportavtale og finansiering. 

Både kjente leverandører av alarmløsninger, og vanlig forbrukerelektronikk benytter Zigbee radioprotokoll og/eller boligens vanlige trådløse nettverk for å kommunisere med alarmenheter, detektorer og sentral. Begge radioprotokoller har generelt lav rekkevidde, og kan forstyrres av annet utstyr i samme frekvensområde. Det er også kjent hvordan slike nettverk kan forstyrres og "hackes". Ved bytte av WiFi passord eller utstyr (ruter) er det også en risiko for at alarmsystemet ikke blir oppdatert, og slutter å fungere. Dette er ikke godt nok for et system som skal redde liv og beskytte verdier.

Ajax går ikke på kompromiss med kommunikasjonssikkerhet, og har derfor utviklet en unik hackersikret to-veis radioprotokoll med ekstrem rekkevidde som kalles Jeweller, og som blant annet gjør at Ajax er støttet av over 1200 alarmselskaper i verden. 

Én Ajax sentral med forsterkere kan teoretisk dekke 35Km², tilsvarende Oppegård Kommune. Det er sjelden en reel situasjon, men det forteller at med Ajax kan du sikre objekter som ikke er mulig med andre alarmsystemer, og du kan være trygg på at det kommuniserer slik det skal. 

Tilkobling til Ajax skytjeneste, og eventuelt alarmselskap kan gjøres via internett kabel og trådløst WiFi, og med to forskjellige mobiloperatører – om ønskelig alle samtidig for ekstra trygg forbindelse. 

En annen fordel med Ajax, er at det selv utfører automatisk selvdiagnose og kontroll av alt installert utstyr, slik at du kan være sikker på at det fungerer til enhver tid. Skulle det oppstå problemer, om det være seg støv i røykvarsleren, dårlige batterier, radioforstyrrelser, eller at noen forsøker å "hacke" anlegget, vil du og eventuelt et tilkoplet alarmselskap få umiddelbart beskjed om det. 

Dette er bare noen av grunnene til at Ajax er kåret til det beste og mest prisbelønte alarmsystemet i verden.  

IFSEC

 

Ajax tilbyr unike funksjoner for alarmløsninger til boligkomplekser og leilighetsbygg, og tilbyr både rimeligere installasjonskostnader og enklere administrasjon og drift for eier og styret.

 1. Brannvarsling til fellesområder, boliger, garasjeanlegg og tekniske rom mv. 
 2. Vannlekkasjealarm til boliger, inkludert trådløs og batteridrevet vannstopper og strømstyring
 3. Innbrudd- og videoovervåkning av fellesområder med NVR (videolagring)
 4. Styring av de fleste elektriske installasjoner, ventilasjon, strøm, lys, vaskerier, garasjeporter, dører mv.

Ajax tilbyr alt av løsninger for innendørs- og utendørs sikring av næringsbygg og forretningslokaler, og vi samarbeider med autoriserte låsesmeder og rørleggere der det er nødvendig.

 1. Totalsikring innen brann, vann, innbrudd og videoovervåkning.
 2. Innbrudd- og videoovervåkning av fellesområder med NVR (videolagring)
 3. Styring av de fleste elektriske installasjoner, ventilasjon, strøm, lys, vaskerier, garasjeporter, dører mv.

Du kan selv velge å ha kontroll på alarmsystemet, eller å koble det til et av flere vakt/alarmselskaper.

Ajax videokameraer kan leveres med opptil 4K bildeoppløsning, og med egen KI (AI) basert videoopptaker (NVR).

Et Ajax system kan også benyttes som  panikkvarsling for institusjoner, kasser og betjeningsstasjoner. 

OBS! Ajax kan foreløpig ikke benyttes i Apotek og Gullsmeder, som er underlagt egne krav.

Ajax er spesielt tilrettelagt for å samle alle sikkerhetsbehov til private boliger og hytter i én og samme løsning

 1. Brannvarsling med verdens beste multidetektorer (røyk, temp og kullos)
 2. Vannlekkasjealarm med batteridrevet vannstopper ( gir rabatt på forsikringen)
 3. Inbruddssikring, med unikt utvalg av innvendige og utvendige detektorer
 4. Integrasjon med smartlåsene Yale Doorman og Linus
 5. Valgfri tilkobling til vakt/alarmselskap
 6. Videoovervåkning (NVR opptak)
 7. Styring av elektriske installasjoner, garasjeporter, lys mv.

Kontakt oss

Det er enkelt å komme i kontakt med oss. Benytt chat nede til høyre, send e-post til info@nettsoft.no, bruk kontaktskjemaet, eller ring oss på 22 88 19 19