Alarmlarmløsninger for boligselskap og leilighetsbygg

 
Ajax er et profesjonelt trådløst alarmsystem som tilbyr unike funksjoner for felles brann- og lekkasjevarsling i boligbygg, uten leiekostnader*

Ajax er et FG- og TEK-17 godkjent alarmsystem som vil sørge for lavere installasjon- og driftskostnader, og enklere administrasjon for eier og styret.

Vi samarbeider med autoriserte rørleggere og låsesmeder for totalsikring av deres bygg.

Ajax kan leveres med individuelle alarmløsninger, eller du kan samle alt av sikkerhet i ett felles system:

 • Vannlekkasjesikring til fellesområder og boliger
 • Brannvarslingssystem for fellesområder og boliger
 • Innbruddssikring og videoovervåkning av fellesområder med NVR (opptak)
 • Styring av de fleste elektriske installasjoner

Ajax kan enten leveres ferdig installert, eller kun konfigurert av Nettsoft, slik at eier, entreprenør, vaktmester eller driftsselskap kan montere utstyret selv, og spare betydelige installasjonskostnader. 

De største fordele med et Ajax system er:

 1. Ingen månedsleie eller abonnementskostnad*
 2. Valgfri tilkobling til vakt/alarmselskap og eventuelt 110-sentral
 3. Rabatt på bygningsforsikring ved installasjon av lekkasjesikring (5-10%)
 4. Reduserte installasjonskostnader med batteridrevet utstyr og trådløs rekkevidde på inntil 2000 meter.
 5. Håndterer inntil 200 trådløse detektorer, lekkasjealarmer og  vannstoppere per hub/sentral (kan utvides)
 6. Unike leilighetsfunksjoner med brannavstillingsknapp og nabovarsling ved brann og/eller vannlekkasjer
 7. Valgfri eier, beboer og pårørende varsling via app, SMS eller telefonoppringning (inkludert)
 8. Valgfri Nettsoft supportavtale

*Unntak ved bruk av mobilnett og/eller tilkobling til valgfritt vakt/alarmselskap, supportavtale og finansiering. 

Ajax_Leilighet_Vann

Både kjente leverandører av alarmløsninger, og vanlig forbrukerelektronikk benytter Zigbee radioprotokoll og/eller boligens vanlige trådløse nettverk for å kommunisere med alarmenheter, detektorer og sentral. Begge radioprotokoller har generelt lav rekkevidde, og kan forstyrres av annet utstyr i samme frekvensområde. Det er også kjent hvordan slike nettverk kan forstyrres og "hackes". Ved bytte av WiFi passord eller utstyr (ruter) er det også en risiko for at alarmsystemet ikke blir oppdatert, og slutter å fungere. Dette er ikke godt nok for et system som skal redde liv og beskytte verdier.

Ajax går ikke på kompromiss med kommunikasjonssikkerhet, og har derfor utviklet en unik hackersikret to-veis radioprotokoll med ekstrem rekkevidde som kalles Jeweller, og som blant annet gjør at Ajax er støttet av over 1200 alarmselskaper i verden. 

Én Ajax sentral med forsterkere kan teoretisk dekke 35Km², tilsvarende Oppegård Kommune. Det er sjelden en reel situasjon, men det forteller at med Ajax kan du sikre objekter som ikke er mulig med andre alarmsystemer, og du kan være trygg på at det kommuniserer slik det skal. 

Tilkobling til Ajax skytjeneste, og eventuelt alarmselskap kan gjøres via internett kabel og trådløst WiFi, og med to forskjellige mobiloperatører – om ønskelig alle samtidig for ekstra trygg forbindelse. 

En annen fordel med Ajax, er at det selv utfører automatisk selvdiagnose og kontroll av alt installert utstyr, slik at du kan være sikker på at det fungerer til enhver tid. Skulle det oppstå problemer, om det være seg støv i røykvarsleren, dårlige batterier, radioforstyrrelser, eller at noen forsøker å "hacke" anlegget, vil du og eventuelt et tilkoplet alarmselskap få umiddelbart beskjed om det. 

Dette er bare noen av grunnene til at Ajax er kåret til det beste og mest prisbelønte alarmsystemet i verden.  

IFSEC

Her kan du lese mer om Nettsoft fellesløsninger for boligselskaper og leilighetsbygg
Brannvarsling

Neuberggata, Oslo

Utleiebygg i fire etasjer, to seksjoner per etasje med med tre leiligheter og felles kjøkken i hver seksjon, hoved trapp og nødtrapp.

Installert 56 røykvarslere i alle rom og fellesarealer, med brannavstillingsknapp til hver leilighet. Manuelle brannmelder ved hoveddør og rømnings trapp.

Bernt Knudsens vei, Oslo

Firemannsbolig. Installert røykvarslere og brannavstillingsknapp i alle leiligheter, samt loft, trappegang og kjeller. Manuell brannmelder ved hovedinngang.

Oscars gate, Oslo

Bygård med 7 leiligheter. Installert 7 røykvarslere med brannavstillingsknapp i hver leilighet samt 7 røykvarslere og manuell brannmelder i felles trapp.

Kontakt oss

Det er enkelt å komme i kontakt med oss. Benytt chat nede til høyre, send e-post til info@nettsoft.no, bruk kontaktskjemaet, eller ring oss på 22 88 19 19