Elotec Ajax

 

Europas beste og mest prisbelønte trådløse alarmsystem for brann, vann, innbrudd og lås

 

Elotec Ajax tilbyr den tryggeste alarmløsningen i markedet, uten leie- og abonnementskostnader*

Nettsoft har siden starten i 1990 hatt som mål å levere de beste tekniske løsninger til kunder, og Elotec Ajax føyer seg inn i rekken og vår satsning innen fysisk sikkerhet og intelligente styringssystemer, med hovedfokus på løsninger til boligbygg og næring.

Om du ikke har hørt om Elotec Ajax tidligere kan det skyldes at det har vært forbeholdt et begrenset profesjonelt marked, og lite markedsført til "vanlige" folk. Det endrer Nettsoft på, slik at flere får tilgang til de beste og tryggeste alarmløsningen i markedet.

Ajax er ingen nykommer i markedet. Den norske leverandøren Elotec på Oppdal har utviklet sikkerhetstekniske løsninger i over 30 år, og har levert til ti-tusenvis av bygg og hjem fra Island til Dubai, og til norske prestisjeprosjekter som blant annet Bergen Brygge, trehus-bebyggelsen på Røros, Trondheim Spectrum og Snø på Lørenskog, for å nevne noen. Se lenke for referanser.

Nettsoft er autorisert forhandler av Ajax, og har spesialisert seg på å levere løsninger til boligselskap, leilighetsbygg og næring.  

 • 4 x FG-godkjent innen brann, vann, innbrudd og lås (grad 2)
 • Godkjent etter TEK-17 byggstandard i boliger, hytter og leilighetsbygg.
 • Godkjenning som brannvarslingsanlegg i boligbygg med ABA/EN-54 krav kommer snart.
 • Ingen månedsleie eller abonnementskostnad!
 • Valgfri tilkobling til alarmselskap

*Unntak ved bruk av mobilnett og/eller valgfri alarmselskap, supportavtale og finansiering. 


Hva har alarmsystemer med IT å gjøre, og hva kan Nettsoft tilføre sikkerhetsbransjen?

De dager hvor alarmsystemer ble installert med kabel er (for lengst) over. Dagens løsninger baserer seg på trådløse og mobile nettverk, og smarthusteknologier, som vi i Nettsoft kan mye om. Vi har tross alt jobbet med avansert kommunikasjon i over 30 år, og kan mest sannsynlig mer om dette enn mange av de tradisjonelle leverandørene. Ettersom vi også er spesialister i systemutvikling og programmering, kan vi også integrere Ajax systemene med andre sensorsystemer. Vi mener derfor at vi kan levere smartere og mer optimale løsninger til ditt kontor, bolig eller bygg.

 

 

 

Mange alarmløsninger benytter radiokommunikasjon som kan gi en falsk trygghet.

Både kjente leverandører av felles alarmløsninger, og forbrukerelektronikk benytter Zigbee radioprotokoll og/eller boligens vanlige trådløse nettverk for kommunikasjon med alarmenheter og sentraler. Begge radioprotokoller har generelt lav rekkevidde, og kan forstyrres av annet utstyr i samme frekvensområde. Det er også en risiko for at passord og/eller utstyr (rutere) blir byttet ut, uten at alarmsystemet blir oppdatert. Derfor kan det oppstå situasjoner som påvirker kommunikasjon, og derved sikkerheten i slike alarmsystemer. 

Ajax går ikke på kompromiss med sikkerhet, og har utviklet en unik radioprotokoll som kalles Jeweller, som muliggjør en sikker to-veis kommunikasjon med rekkevidde på inntil 2000 meter. Dette er bare én av grunnene til at Ajax er kåret til det beste alarmsystemet i Europa.  

Andre elementer som gjør Ajax til det beste og tryggeste alarmsystemet, er at det selv utfører periodisk selvdiagnose og test av installert utstyr, slik at du alltid kan være sikker på at det fungerer. Skulle det av en eller annen årsak bli noen problemer, det være seg støv i røykvarsleren, dårlige batterier, forstyrrelser på radiosignal, eller at noen forsøker å «jamme (hacke) anlegget, vil du og eventuelt et tilkoplet alarmselskap få umiddelbart beskjed om det. 

Én Ajax sentral har støtte for inntil 200 alarmenheter fordelt i 25 grupper (boliger), og kan med forsterkere teoretisk dekke alarmering innenfor 35Km², tilsvarende hele Oppegård Kommune. 
Tilkobling til Ajax skytjeneste, og eventuelt alarmselskaper kan gjøres på fire måter; via internett kabel og trådløst, og med to forskjellige mobiloperatører – om ønskelig alle samtidig. 

Ajax er med sine unike tekniske funksjoner spesielt tilrettelagt for leilighetsbygg og næring, og kan leveres med frittstående individuelle alarmløsninger, eller alt samlet i ett felles system, som du kan tilpasse og utvide ved behov:

 1. Felles lekkasjealarm med trådløse og batteridrevne vannstoppere og strømbrytere til alle boliger
 2. Felles brannvarslingssystem til alle boliger og fellesrom, inkludert garasjeanlegg og tekniske rom mv. 
 3. Innbrudd og videoovervåkning av fellesområder med NVR (opptak)
 4. Styring av de fleste elektriske installasjoner, strøm, lys, vaskerier, garasjeporter, dører mv.
Ajax er spesielt tilrettelagt for å samle alle sikkerhetsbehov for private boliger og hytter i én og samme løsning, som du kan tilpasse og utvide ved behov:
 • TEK-17 godkjent 
 • 4 x Forsikringsgodkjent innen brann, vann, innbrudd og lås

Ajax løsningene kan benyttes individuelt, eller ved å samle alle sikkerhetsbehov innen:

 1. Brannvarsling med verdens beste multidetektorer (røyk, temp og kullos)
 2. Vannlekkasjealarm med batteridrevet vannstopper ( gir rabatt på forsikringen)
 3. Inbruddssikring, med unikt utvalg av innvendige og utvendige detektorer
 4. Integrasjon med smartlåsene Yale Doorman og Linus
 5. Valgfri tilkobling til vakt/alarmselskap
 6. Videoovervåkning (NVR opptak)
 7. Styring av elektriske installasjoner, garasjeporter, lys mv.

Kontakt oss

Det er enkelt å komme i kontakt med oss. Benytt chat nede til høyre, send e-post til info@nettsoft.no, bruk kontaktskjemaet, eller ring oss på 22 88 19 19